Brexit – Landcodes Douaneaangiften

17. nov 2020

De douaneadministratie heeft nog geen officiële ATLAS-deelnemersinformatie verstrekt voor de aanpassingen van de landencodes in de douaneaangiften voor Groot Brittannië, Noord-Ierland en de Britse speciale gebieden .

Het Federaal Bureau voor de Statistiek heeft al wijzigingen aangekondigd in het landenregister voor de statistiek van de buitenlandse handel, waarbij de landcode XU vanaf 1 januari 2021 in douaneaangiften zal worden gebruikt. In een officiële mededeling van de Europese Commissie die in ons bezit is, staat dat de landencode “GB” in de douaneaangifte blijft staan en dat de publicatie van het Federaal Bureau voor de Statistiek dus niet correct is.

Zodra een ATLAS-deelnemersinfo duidelijkheid verschaft over het gebruik van de landcodes, ontvangt u van ons passende technische informatie en informatie over de implementatie in Advantage Customs.

Pers contact

dbh Logistics IT AG
Martina Silva

marketing@dbh.de

Meer persberichten

Brexit: EU leidt procedure in tegen Groot-Brittannië

Met de wet op de interne markt opent premier Boris Johnson wat eigenlijk al een gesloten punt is in de brexiete onderhandelingen. Het gaat om de grens tussen Ierland en Noord-Ierland. De onlangs aangenomen wet is bedoeld om Noord-Ierland "onbeperkte toegang" tot de...