Brexit: UK publiceert tool voor douanetarieven

17. jun 2020

Er is nog tijd tot 31.12.2020 om een vrijhandelsovereenkomst tussen de EU en Groot-Brittannië (VK) te sluiten. Dan eindigt de overgangsperiode voor de Brexit. Boris Johnson blijft vasthouden aan deze datum. Wat daarna komt is nog niet duidelijk. De onderhandelingen tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk zijn nog steeds aan de gang.

De onderhandelingen die tot nu toe tussen de onderhandelaars David Frost (VK) en Michael Barnier (EU) zijn gevoerd, worden als constructief beschouwd. In april en mei vonden drie onderhandelingsrondes plaats via een videoconferentie. De resultaten moeten in juli worden onderbouwd. Beide onderhandelingspartners komen overeen om voor het einde van 2020 een overeenkomst te ratificeren.

Online Tool UK Globaal tarief

UK Globaal tarief vanaf 01 januari 2021

In de tussentijd heeft de Britse regering een online tool gepubliceerd om de nieuwe UK Global Tariffs te controleren. Dit komt dan in de plaats van het vorige gemeenschappelijk buitentarief.

Als er geen vrijhandelsovereenkomst tussen de EU en het VK bestaat, zijn deze tarieven van toepassing op de invoer uit de EU naar het VK.

Aan de hand van de eerste 6 cijfers van de goederennummer kunnen de douanetarieven voor de betreffende goederen worden onderzocht. Hier vindt u de online tool.

Pers contact

dbh Logistics IT AG
Martina Silva

marketing@dbh.de

Meer persberichten

Brexit – Landcodes Douaneaangiften

De douaneadministratie heeft nog geen officiële ATLAS-deelnemersinformatie verstrekt voor de aanpassingen van de landencodes in de douaneaangiften voor Groot Brittannië, Noord-Ierland en de Britse speciale gebieden . Het Federaal Bureau voor de Statistiek heeft al...

Brexit: EU leidt procedure in tegen Groot-Brittannië

Met de wet op de interne markt opent premier Boris Johnson wat eigenlijk al een gesloten punt is in de brexiete onderhandelingen. Het gaat om de grens tussen Ierland en Noord-Ierland. De onlangs aangenomen wet is bedoeld om Noord-Ierland "onbeperkte toegang" tot de...