dbh Logistics IT AG presenteert portefeuille op de beurs transportlogistiek

29. mei 2019

De transportlogistiek, ‘s werelds toonaangevende vakbeurs voor logistiek, mobiliteit, IT en supply chain management, brengt van 4 tot 7 juni 2019 de belangrijkste vertegenwoordigers van de industrie samen in München. Dit geldt ook voor dbh Logistics IT AG, die haar IT-oplossingen voor de efficiënte en betrouwbare werking van wereldwijde transportketens aan het publiek zal presenteren.

Bedrijven zijn wereldwijd actief en de markten veranderen voortdurend. Daarom zijn transparante communicatie en efficiënte logistieke processen essentieel voor het behoud van het concurrentievermogen. Tegelijkertijd moeten bedrijven voldoen aan complexe wettelijke voorschriften – nationaal en internationaal – en compliance-richtlijnen wanneer ze wereldwijd handelen. dbh Logistics IT ontwikkelt software op het gebied van onder andere douane en buitenlandse handel, compliance, transportbeheer en havenbeheer en adviseert haar klanten over deze zaken. De IT-oplossingen van dbh kunnen worden geïntegreerd in bestaande systeemlandschappen en zorgen voor continue processen in productie, logistiek, douane, magazijnbeheer en verkoop.

Ter plaatse in München zal het bedrijf het voorbeeld van zijn klant Q-railing Europe GmbH & Co. KG gebruiken om te laten zien hoe exportprocessen soepel en conform de wet kunnen worden uitgevoerd met behulp van moderne softwareoplossingen. Om de administratie van de douaneformaliteiten, de herkomst van de goederen en de exportcontroles optimaal te kunnen controleren, heeft dbh interfaces opgezet tussen het nieuwe goederenbeheersysteem en zijn eigen softwareoplossingen ‘Advantage Customs’ en ‘Advantage Compliance’. “Dankzij de volledige douane en exportverwerking via onze systemen wordt het ERP-systeem bij Q-railing aanzienlijk ontlast. In het dagelijkse bedrijfsleven profiteren met name de medewerkers in de verkoop en het orderbeheer van geautomatiseerde douane- en buitenlandse handelsprocessen”, zegt Marco Molitor, CEO van dbh Logistics IT AG, die de voordelen beschrijft. De IT-oplossingen voldoen ook aan de eisen voor juridische en databeveiliging.

Gegevens en feiten over de transportlogistiek:

  • Locatie: Munich Exhibition Centre
  • Datum: 4. tot 7 juni 2019
  • Openingstijden: Donderdag tot donderdag: 9 tot 18 uur, vrijdag: 9 tot 16 uur
  • Stand dbh Logistics IT AG: Hal A3, stand 423/524

Pers contact

dbh Logistics IT AG
Martina Silva

marketing@dbh.de

Meer persberichten

Brexit – Landcodes Douaneaangiften

De douaneadministratie heeft nog geen officiële ATLAS-deelnemersinformatie verstrekt voor de aanpassingen van de landencodes in de douaneaangiften voor Groot Brittannië, Noord-Ierland en de Britse speciale gebieden . Het Federaal Bureau voor de Statistiek heeft al...

Brexit: EU leidt procedure in tegen Groot-Brittannië

Met de wet op de interne markt opent premier Boris Johnson wat eigenlijk al een gesloten punt is in de brexiete onderhandelingen. Het gaat om de grens tussen Ierland en Noord-Ierland. De onlangs aangenomen wet is bedoeld om Noord-Ierland "onbeperkte toegang" tot de...