dbh voltooit EMCS-certificering volgens schema

8. mei 2020

Soepele overgang verzekerd voor Advantage Douaneklanten

Hoewel de zachte migratie voor EMCS Release 2.4 pas op 22 november 2020 afloopt, was dbh een van de eerste bedrijven die, zoals gepland, op 24 april voor de nieuwe EMCS Release 2.4 werd gecertificeerd. EMCS 2.4 was ook de laatste keer dat het EDIFACT-transmissieformaat kon worden gecertificeerd. Echter, dbh heeft zich vroegtijdig voorbereid en is al overgestapt op het nieuwe zendformaat XML. Een overzicht van alle wijzigingen wordt door de Douane hier gegeven.

Ondanks Corona: dbh is er voor u…

  • De werking van onze cloud-oplossingen en het datacenter is volledig beveiligd
  • Het datacenter, de software en de diensten draaien krachtig en stabiel
  • Ondersteuning en klantenservice staan aan uw zijde in de gebruikelijke kwaliteit
  • Onze medewerkers hebben dienst vanuit hun thuiskantoor en zijn bereikbaar via alle normale communicatiekanalen.
  • Project- en verkoopvergaderingen vinden plaats per telefoon of videoconferentie
  • Wij bieden online trainingen en seminars voor klanten aan

Uitgebreide wijzigingen in de invoer

De grootste en belangrijkste veranderingen dit jaar met versie ATLAS 9.0 staan in de Import sectie (zie ATLAS Info 3023/19). De dbh-douanesoftware is sinds januari 2020 gecertificeerd voor ATLAS 9.0 en de activering in Advantage Customs zal op tijd plaatsvinden zodat dbh-klanten zich kunnen verheugen op het einde van de migratiefase op 12 juli 2020.

Tegelijkertijd biedt Advantage Customs al een nieuwe, extra importverwerker aan. De slanke versie voor zendingen die resulteren in precies één douaneaangifte maakt een snelle en veilige invoeraangifte mogelijk, zelfs voor degenen die zich zelden bezighouden met het onderwerp van de invoer. Naast meer gebruikersbegeleiding zorgen uitgebreide fout- en plausibiliteitscontroles ervoor dat importprocessen soepel kunnen worden afgehandeld.

ZELOS nog in de startblokken

ZELOS maakt de elektronische uitwisseling van documenten en verklaringen tijdens de inklaring mogelijk. Met de implementatie van deze functionaliteit wordt de Duitse douaneadministratie een Europese pionier en wil zij de inklaringsprocessen versnellen en het concurrentievermogen van Duitsland als vestigingsplaats verder versterken.

De oorspronkelijk verplichte start met ALTAS Release 9.0 is echter uitgesteld door de douane. Het gebruik van de ZELOS-functionaliteit blijft vrijwillig en zal naar verwachting in september 2022 verplicht worden.

dbh is goed voorbereid op ZELOS dankzij het e-File >/g> dat al jaren in de douanesoftware Advantage Customs is geïntegreerd. Voor het gebruik is echter een aparte certificering vereist, waarvoor nog geen data zijn aangekondigd door de douane. Wij wisselen informatie uit met de douaneadministratie zodat onze klanten in een vroeg stadium kunnen profiteren van elektronische documentuitwisseling.

Meer informatie over ZELOS is ook beschikbaar op dbh Wissen.

Geen verandering in de exportprijzen

Ook in de exportsector is er dit jaar geen nieuwe uitgave. Pas in februari 2021 moeten er weer wijzigingen worden aangebracht met de AES-versie 2.4.5. We houden u graag op de hoogte van ons ATLAS-nieuws en gaan natuurlijk ook in op het onderwerp in onze klantenseminars 2021.

Douanewetswijzigingen in Voordeel Douane – snel slimmer worden via online sessie

In een scherpe 2,5 uur informeren wij onze Advantage Douane klanten direct op basis van de aanvraag over de technische wijzigingen in de import- en verzendprocedures, alsmede over de algemene vernieuwingen. Daarnaast wijden we ons ook aan het onderwerp ZELOS en raken we kort aan de kwesties van exporteurs in het kader van de douane- en buitenlandse handelswetgeving en de BTW-hervorming van de EU voor 2020. Registreer nu snel op ATLAS 9 voor beoefenaars voor een van de laatste data!

Pers contact

dbh Logistics IT AG
Martina Silva

marketing@dbh.de

Meer persberichten

Brexit – Landcodes Douaneaangiften

De douaneadministratie heeft nog geen officiële ATLAS-deelnemersinformatie verstrekt voor de aanpassingen van de landencodes in de douaneaangiften voor Groot Brittannië, Noord-Ierland en de Britse speciale gebieden . Het Federaal Bureau voor de Statistiek heeft al...

Brexit: EU leidt procedure in tegen Groot-Brittannië

Met de wet op de interne markt opent premier Boris Johnson wat eigenlijk al een gesloten punt is in de brexiete onderhandelingen. Het gaat om de grens tussen Ierland en Noord-Ierland. De onlangs aangenomen wet is bedoeld om Noord-Ierland "onbeperkte toegang" tot de...