Enquête over de douanewetgeving: invoering van bindende informatie over de douanewaarde

25. mrt 2018

De Europese Commissie houdt een verkennende raadpleging over de invoering van bindende informatie over de waardebepaling tot 1 juni 2018. De enquête is gericht op bedrijven (met name economische actoren en importeurs), brancheorganisaties, overheden, universiteiten en burgers.

Het belangrijkste doel van de EU-raadpleging is het belang en de noodzaak van bindende informatie over de waardebepaling te beoordelen.

U kunt direct deelnemen aan de enquête. Op de website van de Europese Commissie vindt u de vragenlijst en alle andere informatie.

Pers contact

dbh Logistics IT AG
Martina Silva

marketing@dbh.de

Meer persberichten

Brexit – Landcodes Douaneaangiften

De douaneadministratie heeft nog geen officiële ATLAS-deelnemersinformatie verstrekt voor de aanpassingen van de landencodes in de douaneaangiften voor Groot Brittannië, Noord-Ierland en de Britse speciale gebieden . Het Federaal Bureau voor de Statistiek heeft al...

Brexit: EU leidt procedure in tegen Groot-Brittannië

Met de wet op de interne markt opent premier Boris Johnson wat eigenlijk al een gesloten punt is in de brexiete onderhandelingen. Het gaat om de grens tussen Ierland en Noord-Ierland. De onlangs aangenomen wet is bedoeld om Noord-Ierland "onbeperkte toegang" tot de...