Kennis en achtergrond van de hervorming van de omzetbelasting in 2020

17. sep 2019

Vereenvoudiging, verminderde fraudegevoeligheid en een betere benutting van de voordelen van de interne markt zijn de doelstellingen van de BTW-hervorming van de Europese Unie. Daartoe heeft de EU kortetermijnmaatregelen genomen, de zogenaamde “Quick Fixes” vanaf 01.01.2020.

Achtergrondinformatie over de hervorming van de omzetbelasting 2020

Alle ondernemingen die betrokken zijn bij het goederenverkeer op de interne markt met grensoverschrijdende transacties worden hierdoor getroffen. De hervorming zal zonder overgangsperiode worden uitgevoerd, zodat de wetgever de voorschriften van artikel 45 bis van het VVB EU nr. 282/2011 uiterlijk op 1 januari 2020 in nationaal recht moet omzetten.

Hervorming van de belasting over de toegevoegde waarde 2020

Welke veranderingen zijn te verwachten?

Op onze achtergrond leggen we uit wat er achter de vijf quick fixes zit, welke voorwaarden er in de toekomst gelden voor de belastingvrijstelling van intracommunautaire leveringen en welke aanpassingen er worden aangebracht in de regelgeving voor boek- en voucherbewijzen. Daarnaast houden we rekening met de effecten van leveringen via consignatiebedrijven en in het geval van ketentransacties.

Pers contact

dbh Logistics IT AG
Martina Silva

marketing@dbh.de

Meer persberichten

Brexit – Landcodes Douaneaangiften

De douaneadministratie heeft nog geen officiële ATLAS-deelnemersinformatie verstrekt voor de aanpassingen van de landencodes in de douaneaangiften voor Groot Brittannië, Noord-Ierland en de Britse speciale gebieden . Het Federaal Bureau voor de Statistiek heeft al...

Brexit: EU leidt procedure in tegen Groot-Brittannië

Met de wet op de interne markt opent premier Boris Johnson wat eigenlijk al een gesloten punt is in de brexiete onderhandelingen. Het gaat om de grens tussen Ierland en Noord-Ierland. De onlangs aangenomen wet is bedoeld om Noord-Ierland "onbeperkte toegang" tot de...