LogiMAT 2019: Globalisering. Digitalisering. Efficiëntie.

3. dec 2018

Bedrijven verwachten vandaag de dag een zeer efficiënte logistiek met flexibele en transparante processen. dbh Logistics IT AG zal op LogiMAT 2019 in hal 8, stand C68, software-oplossingen tentoonstellen waarmee de wereldwijde handelsprocessen kunnen worden geoptimaliseerd en aan de steeds complexere wettelijke voorschriften kan worden voldaan.

Markten veranderen en transformeren van dag tot dag, soms zelfs per uur. Logistiek moet snel en flexibel kunnen reageren – nationaal, internationaal en wereldwijd. De grootste hindernissen zijn de douanevoorschriften, nationale wetten, nalevingsvoorschriften en handelsovereenkomsten. Deze kwesties kunnen aanzienlijke besparingen of extra kosten met zich meebrengen. En elk tijdverlies veroorzaakt extra kosten. Dit betekent: hoe beter bedrijven hun processen inrichten, hoe succesvoller het bedrijf is.

De software-oplossingen van dbh Logistics IT AG zijn van toepassing op deze essentiële niveaus van een efficiënte supply chain. Elektronische inklaring met Advantage Customs of de controle van personen, goederen of landen tegen de huidige geldende sanctielijsten en exportcontrolevoorschriften met Advantage Compliance maken wereldwijde goederenstromen betrouwbaarder, goedkoper en veiliger. Met Advantage Preference kunnen de inspanning en de complexiteit van de berekening en de verificatie enorm worden verminderd om optimaal te profiteren van preferentiële overeenkomsten. Advantage Delivery bundelt alle vervoerders en verzendingsgerelateerde activiteiten in een centraal verzendsysteem en biedt met zijn uitgekiende vrachtkostenbeheer optimale voorwaarden voor een productievere verzendverwerking.

dbh creëert effectieve interfaces tussen de systemen van de actoren in de interactie van productie, logistiek, douane, opslag, distributie en consumptie. Alle dbh softwareproducten communiceren vlot met elkaar en dragen zo bij tot continue processen en versnelde workflows. Tegelijkertijd kunnen ze gemakkelijk worden geïntegreerd in bestaande systeemlandschappen en bieden ze eenvoudige koppelingen met goederenbeheer- en ERP-systemen. Als SAP Service Partner levert dbh ook alle producten als plug-ins die het SAP ERP of S4/HANA eenvoudig en kostenefficiënt uitbreiden met douane- en buitenlandse handelsfuncties.

Versnelde processen, optimaal gebruik van middelen, meer transparantie, minimalisering van risico’s – in Hall 8, stand C68 adviseren de dbh-experts over de mogelijkheden van het digitaliseren van logistieke ketens.

Pers contact

dbh Logistics IT AG
Martina Silva

marketing@dbh.de

Meer persberichten

Brexit – Landcodes Douaneaangiften

De douaneadministratie heeft nog geen officiële ATLAS-deelnemersinformatie verstrekt voor de aanpassingen van de landencodes in de douaneaangiften voor Groot Brittannië, Noord-Ierland en de Britse speciale gebieden . Het Federaal Bureau voor de Statistiek heeft al...

Brexit: EU leidt procedure in tegen Groot-Brittannië

Met de wet op de interne markt opent premier Boris Johnson wat eigenlijk al een gesloten punt is in de brexiete onderhandelingen. Het gaat om de grens tussen Ierland en Noord-Ierland. De onlangs aangenomen wet is bedoeld om Noord-Ierland "onbeperkte toegang" tot de...