Trade Compliance & Risicomanagement

Alle bedrijven binnen de EU en dus ook in Nederland moeten voldoen aan de juridisch bindende wet- en regelgeving van de EU en Nederland met betrekking tot trade compliance. Dit betekent dat trade compliance-controles verplicht zijn. Wanneer u buitenlandse handelspartners hebt, moet ook rekening worden gehouden met andere regels, afhankelijk van het land waar ze zijn gevestigd. 

De compliance wetgeving van de Verenigde Staten is bijvoorbeeld van toepassing wanneer de klanten van uw bedrijf, leveranciers of andere handelspartners in de Verenigde Staten zijn gevestigd. Hetzelfde geldt voor Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Japan, enz. Compliance-controles zijn gebaseerd op het idee om alleen zaken te doen met betrouwbare handelspartners.

Compliance de regels onder controle

Wanneer uw bedrijf AEO-gecertificeerd is, loopt uw bedrijf het risico zijn AEO-status te verliezen wanneer het niet voldoet aan de geldende regels en voorschriften.

Met behulp van een ICT-oplossing kunnen compliance-controles handmatig of automatisch worden uitgevoerd. Gezien het grote aantal updates van de sanctielijsten per land, kosten handmatige controles veel tijd en daardoor veel geld.

N

Advantage Compliance bevat de volgende modules

  • Sanctioned Party Lists Screening (SPL-screening): controleert of organisaties en personen op de sanctielijsten staan van de EU, , Duitsland, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk, VS (verschillende lijsten), Canada, Australië en Japanse sanctielijsten.
  • Exportcontrole: controle op goederen-niveau.  Eindgebruik: is er sprake van  normale-, Dual-use- of  strategische/militaire goederen? Controle op land van bestemming: zijn er embargo’s?
  • Tariefindeling:ondersteunt de classificatie van goederen in het douanetarief

En nog iets: alle modules zijn ook beschikbaar als makkelijk integreerbare SAP-plug-ins.

Een efficiëntere manier is om gebruik te maken van een trade compliance software-oplossing. Onze dbh trade compliance-oplossing ‘Advantage Compliance’ biedt u compliance ten aanzien van de meest gebruikte compliance-regels (bijv. EU, NL, VS etc.) waarbij automatisch de relevante compliance-checks worden uitgevoerd.

Voordelen zijn: het voorkomen van boetes of kosten als gevolg van beschadigde reputaties van bedrijven doordat ze betrokken zijn geraakt in ongewenste ‘situaties’.

Profiteren van Compliance-Oplossingen

Lees hoe onze klanten profiteren van compliance-oplossingen

  • Trost Auto Service Technik SE: Minder extra kosten, aanzienlijke voordelen met SAP-plug-in Sanction Part List-screening
  • TADANO FAUN GmbH: Maakt controle op goederen voor tweeërlei gebruik makkelijker met Advantage Compliance module Exportcontrole inclusief SAP-uitbreiding